Razem możemy więcej – tym RAZEM dla SEBASTIANA

67112885_2350822621800921_3792630609709367296_n

Pan Sebastian Domalewski ur.1977r. jest osobą niepełnosprawną w stopniu znacznym (od urodzenia). Dysfunkcje związane z upośledzeniem narządu ruchu uniemożliwiają Panu Sebastianowi podjęcie pracy zawodowej na otwartym rynku pracy (brak wykształconych kończyn górnych, rozszczep kręgosłupa i niedorozwój kończyn dolnych). Aktualnie Pan Sebastian utrzymuje się z renty socjalnej i zasiłku pielęgnacyjnego. Na co dzień jest domownikiem Środowiskowego Domu Samopomocy „Szansa” w Sianowie, gdzie nabywa umiejętności samodzielnego funkcjonowania.

W ocenie zespołu terapeutów Środowiskowego Domu oraz zespołu pracowników socjalnych Miejsko – Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sianowie szansą na rozwój życia osobistego i społecznego Pana Sebastiana jest samodzielne mieszkanie, które właśnie otrzymał z zasobów komunalnych naszej Gminy za co gorąco i serdecznie dziękujemy włodarzom Naszej Gminy i Miasta Sianów.

Ma wymarzone 4 ściany ale brakuje jeszcze trochę do pełni szczęścia ,dlatego zwracamy się do Państwa o pomoc‼️
Kadra obu jednostek jak również Fundacja „Jesteśmy Razem” deklaruje zaangażowanie w proces usamodzielniania Pana Sebastiana ( osobisty asystent, wykonanie niezbędnych prac adaptacyjnych i przystosowawczych ze środków pozyskanych w ramach racjonalnych ulepszeń z projektu „Równość szans w Gminie Sianów” oraz ze środków PFRON i wkładu indywidualnych osób, które chętnie włączą się do remontu).

Niestety Pan Sebastian nie posiada środków finansowych na wyposażenie swojego mieszkania w sprzęt umożliwiający bezproblemową obsługę.
Bardzo liczymy na przyjaciół Fundacji ,może ktoś ma zbędny ale działający sprzęt ,który przydałby się Sebastianowi??

Już mamy fantastyczny nowy telewizor 32 cali przekazany przez naszego wieloletniego przyjaciela Fundacji-panią Irenę Horajską z Sianowa ❤️za co z całego serca dziękujemy?!

67546527_2350881865128330_8034419682234597376_o

Każdego,któremu los Sebastiana nie jest obojętny zapraszamy do kontaktu a WSZYSTKICH bardzo gorąco prosimy o udostepnienie postu ??‼️
Kontakt tel. 508 14 14 43

Poniżej lista rzeczy o którą bardzo prosimy:

Pralka 45 ładowana od góry,
Kuchenka elektryczna 60,
Zmywarka do naczyń 45 ,
Odkurzacz (najlepiej iROBOT-ze wzgledu na wspomnianą niepełnosprawność )
Czajnik bezprzewodowy,
Kubki,
Talerze,
Sztućce,
Miski -różnej wielkości,
Deska do krojenia,
Noże kuchenne,
Chochle,
Durszlak,
Tarka do warzyw,
Patelnia,
Garnki – różnej wielkości,
Blacha do ciasta,
Mikser,
Suszarka do naczyń na zlew,
Pojemniki na herbatę,
cukier, art. sypkie,
Żelazko,
Deska do prasowania,
Suszarka do prania,
Kołdra,
Poduszka,
Pościel,
Prześcieradło,
Koc,
Ręczniki,
Ścierki kuchenne,
Firanki,
Rolety na okna.

Potrzeb jest mnóstwo ale wierzymy że przy Waszym wsparciu uda się spełnić marzenia Sebastiana! No bo kto jak nie My?!
❤️❤️❤️
Z góry dziękujemy za każde udostępnienie!