33318293_2157261177634388_6879014183292108800_o

Zbiórka na wózek inwalidzki dla Adama

Obchody Dni Ziemi Sianowskiej to najważniejsze wydarzenie kulturalne w naszym regionie, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Oprócz wspaniałej zabawy będzie również okazja by zrobić coś dobrego, coś co ma sens!

Będzie można pomóc Adamowi, mieszkańcowi Sianowa w zbiórce pieniędzy na elektryczny wózek inwalidzki. Przez cały czas trwania obchodów od 8 do 9 czerwca będziemy zbierać pieniążki do puszek oraz sprzedawać pyszne regionalne produkty od naszych sponsorów. Naprawdę każdy grosz ma ogromne znaczenie bo musimy uzbierać kwotę 10 000 złotych!

Adam porusza się na wysłużonym, standardowym wózku inwalidzkim i niestety ze względu na ograniczone już możliwości fizyczne nie jest w stanie pokonywać dłuższych odległości. Wózek, a raczej jego brak sprawił ze Adam stał się więźniem we własnym domu Odseparowany od znajomych i przyjaciół potrzebuje nas teraz jak nigdy wcześniej!

Adam ma 33 lata, mieszka w Sianowie od urodzenia. Skończył Szkołę Podstawową nr 2, potem Liceum w Policach i Politechnikę Koszalińską. Skradł nasze serca niewiarygodną skromnością, wrażliwością i ponad przeciętną inteligencją. Nigdy nikogo nie prosił o pomoc, gdyż twierdzi, że zawsze są bardziej potrzebujące osoby od niego! Czas by teraz pomóc Jemu!

Wierzymy, że Adam ma mnóstwo przyjaciół, znajomych, kolegów ze szkoły i podwórka, sąsiadów i osób, które znają Go chociażby z widzenia i którzy pomogą nam nagłośnić zbiórkę pieniędzy i uzbierać potrzebną kwotę! Szukajcie nas przy stoisku Fundacji, a nasi wolontariusze obdarują Was drobnym upominkiem.

Każdy z Was może zrobić coś co będzie miało sens i sprawi, że czyjeś życie stanie się choć trochę łatwiejsze.

Co trzeba zrobić?
Wystarczy spełnić kilka prostych warunków:
1. Zalajkuj, udostępnij i weź udział w tym wydarzeniu
2. Poproś swoich znajomych i rodzine by zrobili to samo
3. Przyjdź na obchody 31. Dni Ziemi Sianowskiej, wesprzyj Adama nawet najdrobniejszą kwotą i spraw by ta impreza nabrała innego, wspaniałego wymiaru.
4. Poproś znajomych i rodzine by zrobili to samo.

Wszystkich kochanych sponsorów zainteresowanych wsparciem naszej akcji podczas obchodów Dni Ziemi Sianowskiej prosimy o kontakt.

Liczymy na Was! Spotkajmy się 8 i 9 czerwca na Stadionie Miejskim w Sianowie!? Wszyscy pomóżmy Adamowi! Po prostu bądźmy tam razem!